Εδώ είναι η λίστα σας με τα κορυφαία εργαλεία για το τέλειο οδικό ταξίδι » Savoteur

0
Εδώ είναι η λίστα σας με τα κορυφαία εργαλεία για το τέλειο οδικό ταξίδι » Savoteur

Τα οδικά ταξίδια μπορεί να είναι μια από τις πιο συναρπαστικές και προκλητικές εμπειρίες. Ωστόσο, υπάρχουν πολλές μεταβλητές που πρέπει να λάβετε υπόψη όταν πηγαίνετε σε ένα οδικό ταξίδι, από το πού θα σταματήσετε για να φάτε μέχρι τον χρόνο που έχετε πριν φτάσετε στον προορισμό σας.

Όσο πιο προετοιμασμένοι είστε για το οδικό ταξίδι σας, τόσο πιο εύκολο θα είναι. Και εκεί έρχεται ο κορυφαίος εξοπλισμός για να διευκολύνει το ταξίδι σας. Μάθετε τον απόλυτο εξοπλισμό για το τέλειο οδικό ταξίδι και γιατί έχει σημασία όταν πηγαίνετε σε ένα μακρύ ταξίδι.

Γιατί είναι σημαντικό να προετοιμαστείτε για ένα οδικό ταξίδι

Όταν ετοιμάζετε βαλίτσες για το οδικό σας ταξίδι, είναι σημαντικό να λάβετε υπόψη τα ακόλουθα:

  • Τι θα χρειαστεί όταν ταξιδεύετε;
  • Πόσο θα διαρκέσει αυτό το ταξίδι;
  • Υπάρχει κάποιος προορισμός στο μυαλό σας πριν ξεκινήσετε το ταξίδι;
  • Αυτό που πακετάρετε στην τσάντα σας είναι εξίσου σημαντικό με τον προγραμματισμό του ταξιδιού σας.

Top Gear for the Perfect Road Trip: Electronics

Goal Zero Yeti Portable Power Station

Το Goal Zero Yeti είναι ένα κορυφαίο αξεσουάρ αυτοκινήτου για οδικά ταξίδια για όσους διαθέτουν tablet, φορητούς υπολογιστές, ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές και άλλα που θέλουν να αποφύγουν την εξάντληση της μπαταρίας ενώ είναι σταθμευμένα στη θέση τους. Οι φορητοί σταθμοί παραγωγής ενέργειας του Goal Zero είναι τέλειοι για συνεχή φόρτιση χωρίς να είναι συνδεδεμένοι.

Κάμερα ταξιδιού

Οι κάμερες ταξιδιού είναι υψηλής ποιότητας compact εκδόσεις της τυπικής σας DSLR. Μπορούν να είναι βολικά για εκείνους που δεν θέλουν να φέρουν τα πάντα όταν ταξιδεύουν, καθώς σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να κολλάτε γύρω από μια βαριά τσάντα κάμερας και φακό. Μια καλή φωτογραφική μηχανή ταξιδιού είναι επίσης τέλεια αν θέλετε μερικές ωραίες λήψεις αλλά δεν έχετε το χρόνο ή την υπομονή να βγάλετε όλο τον φανταχτερό εξοπλισμό.

Λίστα αναπαραγωγής Road Trip

Η μουσική είναι απαραίτητο σε κάθε οδικό ταξίδι, οπότε αφιερώστε λίγο χρόνο για να κατεβάσετε μερικές λίστες αναπαραγωγής πριν φύγετε. Είναι ωραίο να έχετε μερικά γνωστά αγαπημένα σας για εκείνες τις μέρες που κουράζεστε από τη μουσική που ακούγεται από το ραδιόφωνο του αυτοκινήτου σας.

Το να αφιερώσετε χρόνο για να κατεβάσετε ορισμένες λίστες αναπαραγωγής θα σας φανεί επίσης χρήσιμο όταν είστε εκτός υπηρεσίας κινητής τηλεφωνίας και χρειάζεται να βασίζεστε στο ραδιόφωνο για μουσική. Κάντε αυτό πιο διασκεδαστικό βάζοντας κάθε άτομο στο οδικό ταξίδι σας να κάνει τη λίστα αναπαραγωγής του.

Τα podcast είναι επίσης ένας πολύ καλός τρόπος για να διασκεδάσετε σε αυτές τις μεγάλες διαδρομές. Υπάρχουν τόσα πολλά είδη podcast και κάνει τον χρόνο στο αυτοκίνητο να περνά πιο γρήγορα. Μπορείτε επίσης να κάνετε λήψη podcast εκ των προτέρων, ώστε να μην χρειάζεται να τα κάνετε ροή.

Φορητό ηχείο Bluetooth

Εάν έχετε αφιερώσει χρόνο για να δημιουργήσετε μερικές λίστες αναπαραγωγής ή να κατεβάσετε κάποια podcast, ένα φορητό ηχείο Bluetooth είναι μια εξαιρετική επένδυση. Το ηχείο είναι αρκετά μικρό για να χωράει σε ένα τραπέζι, ωστόσο μπορεί να εκτοξεύσει γρήγορα τα αγαπημένα σας τραγούδια ή podcast. Ενεργοποιήστε το ηχείο ενώ ετοιμάζετε το δείπνο σας σε μια από τις στάσεις του ταξιδιού σας ή τραγουδήστε μαζί ενώ κάνετε ντους.

Χάρτες πλοήγησης Old School

Πριν ξεκινήσετε το οδικό ταξίδι σας, είναι καλή ιδέα να έχετε μια προγραμματισμένη, λεπτομερή διαδρομή. Ωστόσο, εξακολουθώ να συνιστώ να φέρετε πραγματικούς εκτυπωμένους χάρτες εάν δεν υπάρχει υπηρεσία κινητής τηλεφωνίας, το τηλέφωνό σας εξαντληθεί η μπαταρία, αντιμετωπίζετε μια απροσδόκητη παράκαμψη ή αν βγείτε από την πεπατημένη.

Η πρόσβαση σε smartphone και εφαρμογές πλοήγησης έχει κάνει την αγορά παραδοσιακών χαρτών ξεπερασμένη. Αν και αυτό είναι χρήσιμο, πιστεύουμε ότι η επένδυση σε έναν έντυπο χάρτη αξίζει το κόστος για οποιαδήποτε εκτεταμένη περιήγηση.

Το Rand McNally Large Scale Road Atlas είναι μια τέλεια προσθήκη σε κάθε οδικό ταξίδι εάν το τηλέφωνό σας σπάσει, πεθάνει ή δεν έχει σέρβις και χρειάζεστε οδηγίες χρησιμοποιώντας την πιο ενημερωμένη επανάληψη. Περιλαμβάνει μια τεράστια σειρά ευανάγνωστων χαρτών, συμπεριλαμβανομένου αυτού των 350 πόλεων και των Εθνικών Πάρκων των ΗΠΑ.

Κορυφαίος εξοπλισμός για το τέλειο οδικό ταξίδι: Κουζίνα, αποθήκευση τροφίμων και σνακ

Ψυγείο

Όσον αφορά τα οδικά ταξίδια, υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τρόποι με τους οποίους μπορείτε να αποθηκεύσετε το φαγητό σας. Μια δημοφιλής επιλογή για την αποθήκευση ευπαθών αγαθών είναι το ψυγείο – αυτό είναι επίσης βολικό εάν θέλετε μια ευκαιρία να σταματήσετε και να κάνετε ένα πικνίκ.

Η σειρά ψυγείων Hopper της YETI διαθέτει γίνει αγαπημένος λόγω της αντοχής του και της επιλογής ψυκτών μαλακής όψης.

Όταν ταξιδεύετε με αυτοκίνητο για διακοπές, είναι απαραίτητο να προετοιμάζετε βαλίτσες για την απόσταση. Δυστυχώς, τα παραδοσιακά ψυγεία είναι βαριά και καταλαμβάνουν χώρο που διαφορετικά θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε για να αποθηκεύσετε τσάντες. Επομένως, σκεφτείτε να χρησιμοποιήσετε ένα φορητό ψυγείο ταξιδιού.

Τα ψυγεία μαλακής όψης συσκευάζονται εύκολα και το Yeti Hopper είναι βασικό στοιχείο στην κορυφαία λίστα ταξιδιών οδικών ταξιδιών με εξοπλισμό.

Καφετιέρα

Ο καφές πρέπει να βρίσκεται στην κορυφή της λίστας που πρέπει να έχει κάθε ταξιδιώτης. Είτε είναι παγωμένος είτε ζεστός, ο καφές είναι ένα δροσιστικό ρόφημα που βοηθάει να ηρεμήσουν εκείνους τους ταξιδιώτες που έχουν κουραστεί από το δρόμο που έχουν εξαντληθεί από τα ταξίδια τους και αναζητούν μια ώθηση ενέργειας για να συνεχίσουν.

Για τους γνώστες του καφέ, ένας από τους καλύτερους τρόπους για να απολαύσετε το αγαπημένο σας ζεστό ρόφημα ενώ βρίσκεστε σε οδικό ταξίδι είναι με μια φορητή ηλεκτρική πρέσα καφέ. Το Aeropress Go είναι μια κορυφαία επιλογή ταχύτητας, καθώς παρασκευάζει καφέ με καλύτερη γεύση, καθαρίζεται πιο εύκολα και μπορεί να συσκευαστεί μικρά για εύκολη μεταφορά.

Αυτό το σύστημα καφέ εν κινήσει είναι ελαφρύ και συμπαγές, με μια κούπα που συναρμολογείται στην κύρια θήκη για εύκολη συσκευασία. Το κιτ καφέ συνοδεύεται επίσης με 20 δωρεάν χάρτινα φίλτρα 350 για να ξεκινήσετε, ώστε η δημιουργικότητά σας να μην τελειώνει στην παρασκευή.

Επαναχρησιμοποιήσιμα σκεύη ή επαναχρησιμοποιούμενες σακούλες σιλικόνης

Ο καλύτερος εξοπλισμός για ένα οδικό ταξίδι είναι το πτυσσόμενο Tupperware ή επαναχρησιμοποιούμενες σακούλες σιλικόνης, όπως οι τσάντες Stasher. Και οι δύο αυτές επιλογές συσκευάζονται στο ίδιο επίπεδο. Οι σακούλες Stasher είναι ακόμη και χωρίς BPA, μόλυβδο και φθαλικές ενώσεις. Είναι χρήσιμα σε αυτές τις μεγάλες μέρες ταξιδιού και χρησιμεύουν ως δοχεία αποθήκευσης για τα υπολείμματα, εάν μένετε σε ξενοδοχείο με κουζίνα.

Μπουκάλι νερού 24 ουγκιών με θήκη αποθήκευσης

Τα μπουκάλια νερού είναι ίσως το πιο απαραίτητο είδος σε κάθε οδικό ταξίδι. Το μπουκάλι νερού Bindle με θήκη αποθήκευσης είναι μια ιδιοφυή ιδέα εάν θέλετε να κάνετε μια γρήγορη στάση και να κάνετε μια πεζοπορία χωρίς να χρειάζεται να βάλετε ένα ημερήσιο πακέτο ή πορτοφόλι. Αντίθετα, μπορείτε να βάλετε τα κλειδιά του αυτοκινήτου σας ή ένα σνακ στον αποθηκευτικό χώρο και να μεταφέρετε το μπουκάλι νερό ως συνήθως.

Top Gear Essentials

Πολυεργαλείο σήματος Leatherman

Για να το κρατήσουμε απλό, όσο πιο προετοιμασμένοι είστε για μια απρόβλεπτη κατάσταση, τόσο καλύτερα είστε. Για εκείνα τα οδικά ταξίδια που απαιτούν κάποιους ελιγμούς γύρω από μοναδικές προκλήσεις, ένα πολυεργαλείο όπως αυτό το Leatherman Surge είναι απαραίτητο για κάθε ταξιδιώτη.

Αν και θα ήταν προφανές να συσκευάζετε εργαλεία όπως αλυσίδες ελαστικών, επιπλέον προμήθειες και σακούλες νερού στο πορτμπαγκάζ ή στο πίσω κάθισμα ενός αυτοκινήτου, ίσως να μην σκεφτείτε να συσκευάσετε ένα αξιόπιστο πολυεργαλείο. Το Leatherman Signal είναι μια εξαιρετική επιλογή όταν προετοιμάζεστε για μια οδήγηση μεγάλων αποστάσεων με το όχημά σας.

Τσάντα ημέρας

Μια καλή τσάντα ημέρας βρίσκεται ψηλά στη λίστα με τον καλύτερο εξοπλισμό το τέλειο οδικό ταξίδι. Όταν σχεδιάζετε ένα ταξίδι, η λίστα με τα απαραίτητα δεν τελειώνει ποτέ. Οι ημερήσιες τσάντες ταξιδιού μπορούν να χρησιμοποιηθούν με πολλούς διαφορετικούς τρόπους, όπως πεζοπορία ή ψώνια, και είναι από τα πιο κρίσιμα αντικείμενα που πρέπει να έχετε σε κάθε ταξίδι. Μπορείτε να βάλετε μερικά σνακ, ένα μπουκάλι νερό, εξοπλισμό κάμερας και άλλα απαραίτητα.

Αδιάβροχο

Τα μπουφάν βροχής είναι μικρά και ελαφριά, ιδανικά για ημερήσιες εκδρομές ή απροσδόκητες βροχές. Χρησιμοποιήστε το αδιάβροχό σας ως έναν τρόπο για να παραμείνετε προετοιμασμένοι και στεγνοί αν σας πιάσει ποτέ η βροχή!

Συσκευάστε ένα αδιάβροχο μπουφάν που είναι αδιάβροχο, αντιανεμικό και αναπνεύσιμο, κατασκευασμένο από Goretex. Δεν είναι μόνο χρήσιμο για ταξίδια σε βροχερά κλίματα, αλλά μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως εξωτερικό κέλυφος κατά τη διάρκεια όλων των τύπων καιρού. Μπορείτε επίσης να το φορέσετε το χειμώνα πάνω από ένα πουπουλένιο παλτό όταν χρειάζεται για να παραμείνει στεγνό.

Κιτ έκτακτης ανάγκης στην πλευρά του δρόμου

Ένα κιτ έκτακτης ανάγκης στην άκρη του δρόμου είναι απαραίτητο για κάθε ταξίδι. Φυλάξτε μια κουβέρτα έκτακτης ανάγκης, καλώδια και φωτοβολίδες όταν βγαίνετε στον ανοιχτό δρόμο. Συνιστάται πάντα να προετοιμαστείτε για καταστάσεις έκτακτης ανάγκης μεταφέροντας μια ποικιλία προμηθειών. Εξοπλισμός όπως ψυκτικό υγρό, φερμουάρ, υπερβολικό λάδι και εργαλεία είναι επίσης σημαντικά για την οδική βοήθεια όταν τη χρειάζεστε περισσότερο.

Κουτί πρώτων βοηθειών

Το ίδιο το υλικό ενός οδικού ταξιδιού σας οδηγεί συχνά σε απομακρυσμένους και ερημικούς δρόμους, επομένως είναι καλύτερο να έχετε πάντα μαζί σας ένα συμπαγές κουτί πρώτων βοηθειών.

Το να ταξιδεύετε με ένα κιτ πρώτων βοηθειών σε οδικά ταξίδια είναι ανακουφιστικό, γνωρίζοντας ότι έχετε μερικά απαραίτητα σε περίπτωση που τα χρειάζεστε, όπως επιδέσμους, γάντια ή απολυμαντικό. Το κιτ θα πρέπει επίσης να έχει κιτ πρώτων βοηθειών με επιδέσμους, αντιβακτηριακά μαντηλάκια, αντισηπτική κρέμα ή αλοιφή και αναλγητικά όπως ασπιρίνη ή ιβουπροφαίνη.

Μετρητής ελαστικών

Το να μαζεύετε μίλια στον αυτοκινητόδρομο δεν αποτελεί πρόβλημα με ένα μετρητή ελαστικών. Αυτό το εργαλείο σας διευκολύνει να βεβαιωθείτε ότι τα ελαστικά σας είναι στο κατάλληλο επίπεδο και ότι δεν οδηγείτε σε επικίνδυνα επίπεδα χαμηλής πίεσης ή με φαλάκρα ελαστικά.

Αναπτήρας

Ένας αναπτήρας είναι ένα εξαιρετικό πράγμα για ένα οδικό ταξίδι, ειδικά αν κάνετε κάμπινγκ. Είναι φθηνό και είναι χρήσιμο για να κάνετε ήθη ή να ανάψετε φωτιές. Ποτέ δεν ξέρεις πότε θα χρειαστείς, οπότε ελάτε προετοιμασμένοι για το αναπόφευκτο.

Προσωπικά αντικείμενα

Είδη περιποίησης

Βεβαιωθείτε ότι μπορείτε να έχετε εύκολη πρόσβαση στα προϊόντα περιποίησης και σε άλλα προσωπικά σας αντικείμενα σε μακρινά οδικά ταξίδια. Επιπλέον, αντικείμενα όπως γυαλιά ηλίου, μαντηλάκια καθαρισμού και αντηλιακό είναι όλα χρήσιμα. Τέλος, φροντίστε να έχετε μαζί σας αρκετά από τα συνταγογραφούμενα φάρμακά σας για τη διάρκεια του ταξιδιού (όπως συνιστάται από τον γιατρό σας).

Εάν το αυτοκίνητό σας το επιτρέπει, η διατήρηση φαρμάκων όπως τα αντιόξινα και τα φάρμακα για την ασθένεια κίνησης στο όχημα θα βοηθήσει όταν είναι απαραίτητο. Βεβαιωθείτε ότι έχετε συσκευάσει υγρά μαντηλάκια για χρήση στο πρόσωπο και τα χέρια των παιδιών μετά τα γεύματα και για να καθαρίσετε τυχόν ακαταστασία κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Αντηλιακό

Μερικά από τα καλύτερα εργαλεία για ένα μεγάλο οδικό ταξίδι περιλαμβάνουν αντηλιακό. Το αντηλιακό είναι απαραίτητο να έχετε στη διάθεσή σας όταν ταξιδεύετε, καθώς μπορεί να μην βρίσκεστε πάντα σε περιοχή όπου είναι εύκολο να σκιάζεστε ή να προστατεύεστε από τις βλαβερές ακτίνες. Επιπλέον, κατά τη διάρκεια μεγάλων ταξιδιών, συχνά υπάρχουν ώρες που περνάτε έξω ή αισθάνεστε τις ακτίνες του ήλιου από τη θέση του οδηγού.

Μάσκα ύπνου

Ο ύπνος σε ξενοδοχεία ή νέα μέρη μπορεί να είναι δύσκολος. Μια μάσκα ύπνου είναι ιδανική για οποιαδήποτε ώρα της ημέρας ή της νύχτας, όταν χρειάζεστε λίγο μάτι. Οι μάσκες ύπνου είναι επίσης χρήσιμες αν έχετε παιδιά που πάνε για ύπνο πριν τη δύση του ηλίου. ΕΝΑ βαριά μάσκα ύπνου, σαν Nodpodθα μπορούσε να είναι μια εξαιρετική επιλογή.

Αφαίρεση λεκέδων

Όταν περνάτε ώρες και ώρες στο αυτοκίνητο, είναι βέβαιο ότι θα έχετε διαρροές. Για να καθαρίσετε αυτές τις βρωμιές, βεβαιωθείτε ότι έχετε πάντα στη διάθεσή σας ένα καθαριστικό λεκέδων. Είναι τέλειο όταν πρόκειται για χυμένο καφέ ή σάλτσα ντομάτας που διαρρέει απροσδόκητα από τη σακούλα – σκουπίστε και φύγετε!

Οργάνωση Οδικών Οχημάτων

Καλύμματα καθισμάτων

Πριν από το επόμενο οδικό σας ταξίδι, σκεφτείτε να παραλάβετε εξοπλισμό που είναι ειδικά σχεδιασμένος για να σας βοηθά να παραμένετε οργανωμένοι ενώ βρίσκεστε εν κινήσει. Για παράδειγμα, οι οργανωτές καλύμματος καθίσματος είναι μια φανταστική επιλογή για όσους αναζητούν λίγη περισσότερη τάξη χρησιμοποιώντας το πίσω μέρος του μπροστινού καθίσματος.

Μικρός κάδος απορριμμάτων

Ένα αντικείμενο που θα κάνει τη μεγάλη διαφορά σε ένα οδικό ταξίδι είναι ένας μικρός κάδος απορριμμάτων. Τα σκουπίδια συσσωρεύονται γρήγορα στο δρόμο και αυτή η μικρή λεπτομέρεια θα αποτρέψει το όχημά σας από το να γίνει εντελώς χάος. Μια άλλη επιλογή για τακτοποιημένους ταξιδιώτες εν κινήσει είναι να αγοράσετε μερικά αποσμητικά χώρου με ευχάριστη οσμή ή ένα κατάλληλο σπρέι αντλίας αρώματος που έχετε ήδη μυρίσει στο σπίτι και ξέρετε ότι θα απολαύσετε τη μυρωδιά.

Τι να ετοιμάσετε για ένα χειμερινό οδικό ταξίδι

Η προετοιμασία για ένα χειμερινό οδικό ταξίδι είναι ιδιαίτερα απαραίτητη γιατί μπορεί να αντιμετωπίσετε άσχημο καιρό.

Τα δύο πράγματα που χρειάζεστε είναι:

  1. Χειμερινό κιτ αυτοκινήτου: περιλαμβάνει θερμαντική ταινία και καλώδια ενίσχυσης, μετρητή ελαστικών, υγρό υαλοκαθαριστήρα, φακό και γάντια.
  2. Αλυσίδες χιονιού εάν ταξιδεύετε στα βουνά ή πηγαίνετε σε χιονοδρομικό κέντρο: αυτές οι αλυσίδες περνούν τα ελαστικά σας για να μην γλιστράτε από το δρόμο όταν χιονίζει πολύ.

Επιπλέον, είναι σημαντικό να έχετε ξύστρα/βούρτσα χιονιού, φτυάρι, επιπλέον ζεστά ρούχα και μια κουβέρτα για έκτακτες ανάγκες.

Μην ξεχνάτε την ταξιδιωτική ασφάλιση

Εάν υπάρχει κάτι που είναι απαραίτητο σε αυτήν τη λίστα, θυμηθείτε να αγοράσετε ταξιδιωτική ασφάλιση πριν φύγετε. Η ταξιδιωτική ασφάλιση για οδικά ταξίδια είναι φθηνή, επομένως είναι εξαιρετική αν δεν χρειάζεται να τη χρησιμοποιήσετε, αλλά αν το κάνετε, θα σας βοηθήσει να προστατεύσετε τα περιουσιακά σας στοιχεία ενώ είστε στο δρόμο.

Όταν πρόκειται για οδικά ταξίδια, πρέπει να λάβετε υπόψη πολλές μεταβλητές πριν ξεκινήσετε. Από πού και πότε θα σταματήσετε για φαγητό, τον χρόνο μέχρι να φτάσετε στον προορισμό σας και τι εξοπλισμό θα ετοιμάσετε για να κάνετε το ταξίδι σας ευκολότερο – κορυφαίος εξοπλισμός για το τέλειο οδικό ταξίδι μπορεί να είναι καθοριστικής σημασίας. Αυτή η λίστα θα σας βοηθήσει να αφαιρέσετε κάποιες από τις εικασίες από τον προγραμματισμό για ένα μακρύ ταξίδι με ρόδες.
Η Casandra είναι η ιδρύτρια του Karpiak Caravan Adventure Family Travel και μητέρα δύο τολμηρών, νεαρών αγοριών. Είναι μια οικογενειακή δικηγόρος για ταξίδια περιπέτειας που μεγάλωσε στο Τορόντο με δανικές ρίζες. Η Casandra έχει επισκεφτεί περισσότερες από 20 χώρες σε τρεις ηπείρους συχνά με τα δύο αγόρια της!


Schreibe einen Kommentar