Οι ερευνητές της UF/IFAS μοιράστηκαν πληροφορίες για δύο προϊόντα με αποδεδειγμένο ιστορικό στην καταπολέμηση του πρασίνου των εσπεριδοειδών σε ένα πρόσφατο σεμινάριο.

Ένα πρόσφατο εικονικό σεμινάριο είδε δύο ερευνητές UF/IFAS να μοιράζονται πληροφορίες σχετικά με δύο προϊόντα που έχουν αποδειχθεί αποτελεσματικά στον αγώνα για την καταπολέμηση του πρασίνου των εσπεριδοειδών, γνωστό και ως HLB. Σύμφωνα με ένα άρθρο της βιομηχανίας εσπεριδοειδών, οι κηπουροί της UF/IFAS Tripti Vashisth και Fernando Alferez μοιράστηκαν πληροφορίες τόσο για το γιββερελικό οξύ όσο και για τα βρασινοστεροειδή. Δείτε τις λεπτομέρειες παρακάτω.

Προϊόντα που είναι αποτελεσματικά κατά του πρασίνου των εσπεριδοειδών

Τα συμπεράσματα που αφορούν και τα δύο προϊόντα που είναι αποτελεσματικά κατά του πρασίνου των εσπεριδοειδών περιλαμβάνουν:

Γιβερελικό οξύ (GA)

  • Μια δοκιμή 2016–22 πορτοκαλιών της Βαλένθια που υποβλήθηκαν σε αγωγή με GA έδειξε ότι τα δέντρα έριξαν λιγότερους καρπούς και αύξησαν τις αποδόσεις καρπών σε σύγκριση με τα δέντρα στον μάρτυρα χωρίς θεραπεία
  • Τα αποτελέσματα παρεκτάθηκαν σε „360 κουτιά ανά στρέμμα για τα δέντρα που υποβλήθηκαν σε επεξεργασία με GA σε σύγκριση με 285 κουτιά ανά στρέμμα για τον έλεγχο“.
  • Μια οικονομική ανάλυση απέδειξε ότι οι επεξεργασίες GA αξίζουν τον κόπο, με τα επεξεργασμένα δέντρα να προσφέρουν μια «ετήσια μέση «διαφορική κέρδους» που κυμαίνεται από 452 $ ανά στρέμμα έως 1.712 $ ανά στρέμμα σε σύγκριση με τα δέντρα που δεν έχουν υποστεί επεξεργασία.
  • «Σε μια άλλη δοκιμή, η χρήση του GA plus 2,4-D μείωσε την πτώση των καρπών πριν τη συγκομιδή κατά 18%… Το μέγεθος των καρπών βελτιώθηκε επίσης στη δοκιμή GA plus 2,4-D».
  • «Η εφαρμογή πολύ κοντά στην άνθιση θα μπορούσε να επηρεάσει αρνητικά την άνθηση/το καρπόδετο», μοιράστηκε ο Vashisth. „Να μην εφαρμόζεται μετά τις 10 Ιανουαρίου, πιθανώς 31 Δεκεμβρίου… Εάν προβλέπεται πρώιμη ανθοφορία, σταματήστε νωρίτερα από τον Ιανουάριο.“

Βρασινοστεροειδή

  • Η «χρήση βρασινοστεροειδών» σε νεοφυτεμένα εσπεριδοειδή «μείωσε το ποσοστό μόλυνσης από HLB μετά από έξι μήνες σε μόλις 25%,» ενώ το ποσοστό χωρίς βρασινοστεροειδή είναι επί του παρόντος 100%.

Η Griffin Fertilizer δεσμεύεται να βοηθά τόσο τους καλλιεργητές όσο και τους κτηνοτρόφους να λαμβάνουν ορθές γεωπονικές και οικονομικές αποφάσεις προκειμένου να μεγιστοποιήσουν την υγεία του άλσους και των βοσκοτόπων τους. Ως πλήρης υπηρεσίαπροσαρμοσμένο μπλέντερ ξηρών & υγρών λιπασμάτωνκαι διανομέας προϊόντων φυτοπροστασίας, θα συνεχίσουμε την αποστολή μας για την περαιτέρω προώθηση της γεωργίας της Φλόριντα. Για ερωτήσεις ή ανησυχίες σχετικά με το αγρόκτημα ή το βοσκότοπό σας,επικοινωνήστε μαζί μαςκαι ένας από την ομάδα μας θα είναι σε επαφή.