Δείτε πώς να διατηρήσετε το γάλα φρέσκο ​​για πολύ περισσότερο * The Homesteading Hippy

2
Δείτε πώς να διατηρήσετε το γάλα φρέσκο ​​για πολύ περισσότερο * The Homesteading Hippy

Αχ, η απογοήτευση! Αγοράζετε γάλα, πηγαίνετε σπίτι και το επόμενο πρωί όταν φτιάχνετε ένα φλιτζάνι τσάι και – το γάλα πήζει αμέσως όταν έρθει σε επαφή με το ζεστό νερό. Τουλάχιστον αν συμβεί αυτό σας δίνει μια μικρή προειδοποίηση. Ένα φλιτζάνι τσάι που φαίνεται τέλεια μπορεί να είναι μια πολύ άσχημη έκπληξη όταν δοκιμάζετε αυτό το βρώμικο, ξινόγαλο.

Εάν ζείτε σε μια απομακρυσμένη περιοχή, πιθανότατα θέλετε γάλα που μπορεί να διαρκέσει για μήνες…

πλαστική κανάτα γάλακτος με γάλα στο ψυγείο

Είτε επιλέξετε να χρησιμοποιήσετε γάλα μακράς διαρκείας είτε γάλα σε σκόνη, υπάρχουν τρόποι να διατηρήσετε το γάλα σας πιο φρέσκο ​​για περισσότερο. Ζω όπου το γάλα είναι ελεύθερα διαθέσιμο οποιαδήποτε ώρα, μέρα ή νύχτα, ωστόσο έχω πάντα έξι πακέτα γάλα μακράς διαρκείας στο ντουλάπι μου, σε περίπτωση που διαπιστώσουμε ότι το γάλα του ψυγείου μας έχει χαλάσει.

Εάν έχετε τις δικές σας αγελάδες γαλακτοπαραγωγής, υπάρχουν πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να διασφαλίσετε ότι το φρέσκο ​​γάλα σας θα διαρκέσει περισσότερο στο ψυγείο σας και ή στη βαθιά κατάψυξη.

Το να βεβαιωθείτε ότι το γάλα σας είναι φρέσκο ​​όταν το αγοράζετε και να το διατηρήσετε φρέσκο ​​για περισσότερο δεν χρειάζεται να είναι μεγάλη δοκιμασία. Υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να διατηρήσετε το γάλα σας πιο φρέσκο ​​για περισσότερο.

Όταν ψωνίζετε, αφήστε το γάλα σας για το τέλος

Αυτός είναι ένας τόσο απλός τρόπος για να διατηρήσετε το γάλα σας φρέσκο. Κάντε όλες τις αγορές σας όσο το γάλα σας περιμένει στο ψυγείο του καταστήματος και πάρτε το γάλα τελευταίο στο δρόμο σας για το ταμείο.

Θέλετε να διατηρείτε το γάλα στο ψυγείο του καταστήματος κάθε στιγμή που μπορείτε.

Ελέγξτε τις ημερομηνίες λήξης όταν αγοράζετε γάλα

Πιθανώς η πιο σημαντική πτυχή της διατήρησης του γάλακτος πιο φρέσκο ​​για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα είναι η ημερομηνία λήξης στο μπουκάλι. Τα καταστήματα συνήθως τοποθετούν το πιο πρόσφατα αποσυσκευασμένο γάλα στο πίσω μέρος του ψυγείου για να εξασφαλίσουν ότι το παλαιότερο γάλα πωλείται πρώτα.

Η χρήση κατά ημερομηνία θα σας δείξει πότε θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε το γάλα, εάν αγοράσετε γάλα σε μπουκάλια, αυτό είναι σημαντικό επειδή το γάλα επεξεργάζεται διαφορετικά

Ελέγξτε την ημερομηνία λήξης και αναζητήστε την πιο μακριά ημερομηνία από την ημέρα που το αγοράζετε. Δεν έχω κανένα πρόβλημα με το να σπρώξω το παλιό απόθεμα στην άκρη για να φτάσω μέχρι μέσα για να αρπάξω το πιο φρέσκο ​​γάλα.

Το άλλο όφελος από το να πιάσετε το γάλα στο πίσω μέρος είναι ότι το ψυγείο είναι πιο κρύο στο πίσω μέρος, πράγμα που σημαίνει ότι το γάλα που αποθηκεύεται εκεί θα είναι πιο κρύο και επομένως θα διαρκέσει περισσότερο.

Αποθηκεύστε το γάλα σας στο ράφι μέσα στο ψυγείο

Ένα από τα πιο συνηθισμένα λάθη που κάνουμε είναι ότι αποθηκεύουμε το γάλα μας στην πόρτα των θυρών των ψυγείων μας. Το κάνουμε αυτό γιατί είναι πιο βολικό.

Αλλά η πόρτα είναι το πιο ζεστό μέρος του ψυγείου γιατί κάθε φορά που ανοίγουμε το ψυγείο η θερμότητα από την κουζίνα ζεσταίνει αμέσως τα πάντα στην πόρτα.

κουτί γάλακτος στην πόρτα του ψυγείου
Μην αποθηκεύετε το γάλα σας στην πόρτα του ψυγείου σας

Όλα τα γαλακτοκομικά προϊόντα πρέπει να φυλάσσονται σε χαμηλότερο ράφι – θυμηθείτε ότι ο ζεστός αέρας ανεβαίνει – ή σε ένα συρτάρι στο ψυγείο όπου θα παραμείνει κρύο όταν ανοίγετε την πόρτα. Η αποθήκευσή του στο συρτάρι είναι η βέλτιστη γιατί θα εκτεθεί πραγματικά στον ζεστό αέρα μόνο εάν ανοίξετε το συρτάρι για να ανακτήσετε το γάλα.

γάλα φυλαγμένο στο πίσω μέρος του ψυγείου
Αποθηκεύστε το γάλα στα κάτω ράφια κοντά στο πίσω μέρος του ψυγείου

Η αποθήκευση στο πίσω μέρος του ψυγείου θα το κρατήσει επίσης πιο κρύο. Τοποθετήστε νέο γάλα στο πίσω μέρος, ώστε να μπορείτε να ακολουθήσετε την πρακτική του καταστήματος να χρησιμοποιείτε πρώτα παλαιότερο γάλα.

Κρατήστε το γάλα σας κρύο

Όταν αγοράζετε γάλα, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε όταν επιστρέψετε στο σπίτι είναι να βάλετε το γάλα στο ψυγείο.

Η έκθεση σε ζεστό αέρα σημαίνει ότι τα βακτήρια στο γάλα θα το κάνουν να αλλοιωθεί πιο γρήγορα. Βγάλτε μόνο ότι χρειάζεστε και αφήστε τα υπόλοιπα στο ψυγείο.

Διατηρώ το ψυγείο μου πολύ κρύο, σχεδόν μέχρι εκεί που θέλουν να παγώσουν τα υγρά. Η βέλτιστη θερμοκρασία για τη διατήρηση φρέσκου γάλακτος είναι μεταξύ 32°F και 37°F (0 C έως 3 C). Αυτό σημαίνει τη θερμοκρασία στην οποία αποθηκεύεται το γάλα μέσα στο ψυγείο. Οτιδήποτε κοντά στους 40°F (5 C) δεν είναι αρκετά καλό. Το γάλα σας δεν θα μείνει φρέσκο ​​για πολύ.

Αφαιρέστε το γάλα αμέσως όταν το χρησιμοποιείτε

Είμαι βέβαιος ότι κάθε γονιός που διαβάζει αυτό θα στενάζει! „Παιδιά! Βάλτε το γάλα μακριά!» Είτε φτιάχνετε ζεστή σοκολάτα είτε ρίχνετε γάλα σε δημητριακά, όσο λιγότερος χρόνος εκτός ψυγείου τόσο το καλύτερο.

Διδάξτε στα παιδιά σας από μικρά να βάζουν αμέσως το γάλα. Οι περισσότεροι άνθρωποι αγοράζουν γάλα σε πλαστικά μπουκάλια ή σε χαρτοκιβώτια. Αυτό σημαίνει ότι οι μικροί βοηθοί δεν θα σπάσουν γυαλί όταν το αφήνουν μακριά.

Τα μικρά παιδιά αγαπούν να βοηθούν σε οτιδήποτε κάνετε. Τους ενσταλάζει την αίσθηση του σκοπού, την αυτοπεποίθηση και την επιτυχία όταν τους συμπεριλαμβάνετε δίνοντάς τους καθήκοντα να φέρουν εις πέρας. Αν το κάνουν όταν είναι μικρά, θα τους γίνει δεύτερη φύση να βάζουν το γάλα όταν μεγαλώσουν.

Κλείστε την πόρτα του ψυγείου

Όλοι το κάνουμε αυτό, πεινάμε, αλλά δεν ξέρουμε τι νιώθουμε να φάμε. Ανοίγουμε λοιπόν το ψυγείο και κοιτάμε αδιάφορα το περιεχόμενο ενώ αποφασίζουμε τι θα φάμε.

Συνηθίστε να ανοίγετε το ψυγείο με σκοπό. Πάρε αυτό που χρειάζεσαι και μετά κλείσε την πόρτα. Κρατώντας την πόρτα ανοιχτή αφήνει τον κρύο αέρα να διαφύγει και τον ζεστό αέρα στο ψυγείο.

Καταψύξτε γάλα που δεν πρόκειται να χρησιμοποιήσετε αμέσως

Οι περισσότεροι οικοδεσπότες δεν ζουν σε πόλεις όπου μπορούν απλώς να πάνε στα καταστήματα για να κάνουν αγορές καθημερινά. Οι περισσότεροι από εμάς θα προτιμούσαμε να μην πάμε ποτέ στην πόλη. Γι‘ αυτό φροντίζουμε να είμαστε αυτάρκεις.

Λοιπόν, είτε έχετε δικές σας αγελάδες για γάλα είτε πρέπει να αγοράσετε γάλα από ένα κατάστημα, το να καταψύξετε το γάλα σας είναι ο καλύτερος τρόπος για να διασφαλίσετε ότι θα παραμείνει τόσο φρέσκο ​​όσο την ημέρα που το αγοράσατε.

Μπορεί να χρειαστεί να αφαιρέσετε λίγο γάλα από το μπουκάλι εάν αγοράζετε σε μπουκάλια επειδή το γάλα διογκώνεται. Ωστόσο, το γάλα σε πακέτα και το γάλα σε χαρτοκιβώτια είναι σωστά σφραγισμένα ώστε να μην υπάρχει ακαταστασία όταν το γάλα διογκώνεται.

Επίσης, με πλήρες γάλα που αγοράζεται από γαλακτοκομείο, η ποιότητα του γάλακτος φαίνεται να έχει αποτέλεσμα. Διαπίστωσα ότι το γάλα που αγοράζεται από το κατάστημα διογκώνεται και ξεχύνεται από το μπουκάλι, ενώ το γάλα που αγοράζεται από τη φάρμα –γαλακτοκομικό– δεν διογκώνεται στο σημείο που διαρρέει. Δεν είμαι σίγουρος γιατί συμβαίνει αυτό όμως. Υποψιάζομαι ότι έχει να κάνει με την κρέμα ή την περιεκτικότητα σε λιπαρά του γάλακτος.

Όταν το γάλα σας αρχίζει να λιγοστεύει ή σας έχει μείνει ένα γαλόνι, απλώς τοποθετήστε το παγωμένο γάλα στο ψυγείο για να το ξεπαγώσει όλη τη νύχτα.

Μην το αφήνετε στον πάγκο να ξεπαγώσει. Ακόμη και στην παγωμένη του κατάσταση είναι ευαίσθητο στον ζεστό αέρα. Καθώς το γάλα ξεπαγώνει, τα βακτήρια μπορούν αμέσως να αρχίσουν να διασπούν το γάλα.

Επειδή το γάλα μερικές φορές διαχωρίζεται από την κρέμα όταν έχει παγώσει, θα πρέπει να το ανακινήσετε καλά για να επαναφέρετε την κρέμα στο γάλα. Αν έχει χωρίσει πολύ, απλά το χτυπάμε με τον αυγοδάρτη, και θα είναι καλό σαν καινούργιο.

Έξτρα διάρκεια ζωής Γάλα
Αγοράστε γάλα με την ένδειξη «Εξτρα διάρκεια ζωής»

Αγοράστε βιολογικό γάλα

Ξέρω ότι πολλοί άνθρωποι έχουν ήδη πηδήξει στο βιολογικό τρένο. Ως οικοδεσπότες, οι δύο συχνά πάνε χέρι-χέρι.

Το βιολογικό γάλα παστεριώνεται διαφορετικά και επομένως διαρκεί πολύ περισσότερο από το κανονικό γάλα που αγοράζεται στο κατάστημα. Το γάλα που αγοράζετε από τα καταστήματα ως παστεριωμένο γάλα θερμαίνεται στους 160 ° F / 71 ° C για 15 δευτερόλεπτα (HTST) για να σκοτώσει τα βακτήρια σε αυτό που μπορεί να αρρωστήσουν τους ανθρώπους.

Το βιολογικό γάλα θερμαίνεται στους 280° / 137° C για μόλις 2 δευτερόλεπτα (UHT). Αυτή η διαδικασία παστερίωσης είναι αρκετά αποτελεσματική για να σκοτώσει τους μοχθηρούς, διατηρώντας παράλληλα τα θρεπτικά συστατικά και το λίπος (καταστρέφει μέρος αλλά όχι όλη τη βιταμίνη Β και το φυλλικό οξύ). Καταστρέφει επίσης όλους τους μικροοργανισμούς και τα σπόρια που κάνουν το γάλα να χαλάει.

Αν κοιτάξετε σε κουτιά γάλακτος μακράς διαρκείας, θα δείτε μια σήμανση που λέει UHT. Αυτό αναφέρεται στο γεγονός ότι έχει παστεριωθεί με χρήση Υπερυψηλής θερμοκρασίας. Αυτό το γάλα μπορεί να κρατήσει για μήνες, και η γεύση είναι θεϊκή. Επειδή μερικά από τα σάκχαρα του γάλακτος καραμελώνουν κατά τη διαδικασία της παστερίωσης είναι λίγο πιο γλυκό από το συμβατικό φρέσκο ​​γάλα.

Ακρωνύμιο UHT στο κουτί γάλακτος
Ψάξτε για τα γράμματα UHT, αυτό έδειξε ότι το γάλα ήταν παστεριωμένο σε εξαιρετικά υψηλή θερμοκρασία που σημαίνει ότι θα διαρκέσει περισσότερο

Όλο το βιολογικό γάλα παστεριώνεται με τη διαδικασία UHT. Να θυμάστε ότι με το παστεριωμένο γάλα UHT, μόλις ανοίξει, πρέπει να ψύχεται.

Μην επιστρέφετε το αχρησιμοποίητο γάλα στο μπουκάλι

Εάν έχετε επισκέπτες και ρίχνετε γάλα σε μια κανάτα για τσάι, και το γάλα δεν είναι όλο χρησιμοποιημένο, μην ρίχνετε το γάλα που περίσσεψε πίσω στο μπουκάλι από το οποίο το ρίξατε. Κατά τη διάρκεια του χρόνου που καθόταν έξω στο σαλόνι, ήταν εκτεθειμένο σε ζεστό αέρα. Αυτό θα κάνει το γάλα να αλλοιωθεί γρήγορα.

Εάν το ρίξετε πίσω, τα βακτήρια που έχουν αρχίσει να αναπτύσσονται λόγω της έκθεσης στη θερμότητα θα μεταφερθούν στο μπουκάλι του γάλακτος και θα μολύνουν ολόκληρο το μπουκάλι με αποτέλεσμα να ξινίσει πιο γρήγορα.

Δεν χρειάζεται να πετάξετε αυτό το γάλα. Αφήστε το στην κανάτα στο ψυγείο και χρησιμοποιήστε αυτό το γάλα πρώτα όσο είναι ακόμα φρέσκο.

Παρασκευή και αποθήκευση γάλακτος σε σκόνη

Εάν έχετε πολύ γάλα και ξέρετε ότι δεν θα μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε όλο πριν χαλάσει, αλλά δεν έχετε χώρο στη βαθιά κατάψυξη για να το καταψύξετε, η απλούστερη λύση βρίσκεται στην κουζίνα σας.

Μπορείτε εύκολα να φτιάξετε το δικό σας γάλα σε σκόνη στο σπίτι. Το γάλα σε σκόνη είναι απλώς γάλα που έχει αφυδατωθεί όλο το νερό από αυτό.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να αφυδατώσετε το γάλα σας, είτε επιλέξετε να χρησιμοποιήσετε αφυδατωτή, κατσαρόλα στη σόμπα ή τον φούρνο σας. Κάνω το δικό μου σε ένα βαθύ γυάλινο μπολ στο φούρνο.

  1. Βάζουμε το γάλα στο βαθύ μπολ στο φούρνο.
  2. Ρυθμίστε το φούρνο στη χαμηλότερη θερμοκρασία.
  3. Αφήστε την πόρτα ελαφρώς ανοιχτή.
  4. Ανακατεύετε το γάλα κάθε 15 λεπτά μέχρι να πάρει μια νιφάδα όψη.
  5. Το βγάζουμε από το φούρνο.
  6. Απλώστε τις νιφάδες πάνω από χαρτί ψησίματος.
  7. Επιστρέψτε το στο φούρνο.
  8. Όταν φύγει όλη η υγρασία, περάστε τις νιφάδες μέσα από τον επεξεργαστή τροφίμων σας μέχρι να γίνουν σωστά σε σκόνη.

Είναι σημαντικό να αποθηκεύετε πάντα το σπιτικό γάλα σε σκόνη ή το γάλα που αγοράζεται από το κατάστημα σε ένα δοχείο ανθεκτικό στον αέρα και την υγρασία. Σκουπίζω το δικό μου με ηλεκτρική σκούπα για να εξασφαλίσω ότι θα διαρκέσει περισσότερο.

Για να ενυδατώσετε το γάλα σας, απλά προσθέστε μια κουταλιά της σούπας γάλα σε σκόνη σε ένα ποτήρι νερό.

Διατηρήστε το γάλα σε σκόνη σε δροσερό, σκοτεινό μέρος. Ακριβώς όπως το κανονικό γάλα, το γάλα σε σκόνη μπορεί επίσης να χαλάσει. Αποθηκεύστε το σε αεροστεγές δοχείο σε δροσερό, σκοτεινό μέρος. Θα πρέπει πάντα να το χρησιμοποιείτε μέσα σε ένα μήνα από το άνοιγμα του.

Το ανασυσταμένο γάλα πρέπει να φυλάσσεται σε αεροστεγές μπουκάλι στο ψυγείο και θα πρέπει να χρησιμοποιείται εντός τριών ημερών από την ανάμειξη.

Διατηρείτε το μη γαλακτοκομικό γάλα στο ψυγείο

Το γάλα σόγιας τίθεται επίσης σε διαδικασία παστερίωσης και διατίθεται ως ψυγείο ή μη. Το γάλα σόγιας στο ψυγείο πρέπει να φυλάσσεται στο ψυγείο και να χρησιμοποιείται εντός 7 έως 10 ημερών.

Το μη ψυγείο, μακράς διαρκείας γάλα σόγιας διατίθεται σε κουτιά, όπως και άλλα γάλα μακράς διαρκείας και, όπως συμβαίνει με οποιοδήποτε άλλο γάλα, πρέπει να φυλάσσεται στο ψυγείο μόλις ανοιχτεί και να χρησιμοποιείται εντός 7 – 10 ημερών μετά το άνοιγμα.

Το γάλα αμυγδάλου, το γάλα ρυζιού και το γάλα βρώμης πρέπει επίσης να καταψύχονται σε αεροστεγές δοχείο για να διατηρούνται φρέσκα και νόστιμα.

Σας συνιστώ να φιλτράρετε όλο το φυτικό γάλα μέσα από ένα καθαρό πανί κουζίνας ή πανί μουσελίνας δύο φορές για να αφαιρέσετε τυχόν φυτικά υπολείμματα. Αυτό θα το διατηρήσει επίσης πιο φρέσκο ​​για περισσότερο. Πρέπει να κρατήσει 5 με 8 μέρες στο ψυγείο αν είναι φιλτραρισμένο.

συμπέρασμα

Είτε χρησιμοποιείτε αγελαδινό γάλα, κατσικίσιο γάλα ή γάλα σόγιας, όλα είναι ευαίσθητα στα βακτήρια και τα σπόρια που τα κάνουν να εξαφανιστούν.

Το γάλα που διαρκεί περισσότερο είναι το βιολογικό γάλα – είτε φρέσκο ​​είτε με μεγάλη διάρκεια ζωής. Έχει επίσης την καλύτερη γεύση – κατά τη γνώμη μου, ούτως ή άλλως.

Το γάλα έχει τόσο υψηλή θρεπτική βάση που οι ερευνητές έχουν δοκιμάσει και έχουν αποδείξει ότι ένας ενήλικας μπορεί να ζήσει μόνο από το γάλα. Το ξέρω γιατί δεν είμαι φίλος του φαγητού. Δεν είμαι ανορεξική ή βουλιμική ή κάποιου είδους «ic», απλά βαριέμαι εύκολα όταν τρώω. Πίνω πολύ γάλα και πάντα πίνω.

Έχω δει μια διαιτολόγο και μου έφτιαξε μια δίαιτα, έτσι ώστε να είμαι ακόμα αναγκασμένος να τρώω λίγο φαγητό καθημερινά, αλλά η κύρια πηγή διατροφής μου είναι 2 λίτρα γάλα κάθε μέρα, αποδεικνύοντας ότι ένας ενήλικας μπορεί ζείτε μόνο από το γάλα.

Με την παραδεισένια γεύση του βιολογικού γάλακτος, ποιος δεν θα ήθελε να πίνει γάλα κάθε μέρα; Ελπίζω να σας έδωσα τα εργαλεία για να διατηρήσετε το γάλα σας πιο φρέσκο ​​για περισσότερο. Προς το παρόν, ένα ποτήρι γάλα έχει το όνομά μου, ΥΓΕΙΑ!

καρφίτσα αύξησης της διάρκειας ζωής του γάλακτος

Schreibe einen Kommentar