Γιατί χρειάζεστε Chickweed * The Homesteading Hippy

1
Γιατί χρειάζεστε Chickweed * The Homesteading Hippy

ρεβίθια οριζόντια

ρεβίθια, ή Stellaria media είναι επίσης γνωστό με τα ονόματα „scarwort“, „star weed“ και „satin flower“.

Είναι ένα κοινό ζιζάνιο, που βρίσκεται εύκολα σε όλο τον κόσμο. Είναι βρώσιμο και έχει άφθονα θρεπτικά συστατικά, συμπεριλαμβανομένων πρωτεϊνών, βιταμινών και μετάλλων. Εξωτερικά, χρησιμοποιείται για πληγές, ακόμη και σε ανοιχτό δέρμα, για την απομάκρυνση των τοξινών και την αύξηση της διαπερατότητας των βακτηριακών κυτταρικών τοιχωμάτων.

Είναι υπέροχο στις σαλάτες και είναι συχνά γνωστό ότι είναι τρυφερό άγριο πράσινο.

Το ρεβίθιο μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε άλλες συνταγές, όπως τσάγια και σε πέστο. Έχει μια ήπια γεύση, αλλά σε συνδυασμό με άλλα χόρτα μπορεί να είναι αρκετά απολαυστικό. Δεδομένου ότι είναι πιθανότατα ήδη στην αυλή σας ως «ζιζάνιο», είναι βέβαιο ότι θα μπορέσετε να βρείτε λίγο ψάχνοντας για το κατάλληλο φυτό. Είναι φυτό «δισκέτα», με φύλλα βεραμάν. Έχει μικρά, λευκά λουλούδια διαμέτρου περίπου 1/2″ που έχουν σχήμα αστεριού με πέταλα με βαθιές εγκοπές.

Το κοτόπουλο είναι καταπραϋντικό, πράγμα που σημαίνει ότι είναι χρήσιμο για καταπραϋντικό ερεθισμό στις μεμβράνες.

Αυτό θα ήταν χρήσιμο κατά τη διάρκεια του κρυολογήματος, του βήχα ή της γρίπης, πίνοντας 6-12 γραμμάρια αποξηραμένου βοτάνου που εμποτίζονται σε ένα λίτρο νερό για να το πίνετε κατά τη διάρκεια της ημέρας. Έχει χρησιμοποιηθεί και ως κατάπλασμα για το ροζ μάτι, συνθλίβοντας το φυτό με τα χέρια σας μέχρι να βγάλει το «ζουμί» του και τοποθετώντας το πάνω από το μάτι για 5-10 λεπτά.

Άλλες κοινές χρήσεις για το ρεβίθιο είναι για ερεθισμούς του δέρματος όπως το έκζεμα.

Για να φτιάξετε μια καταπραϋντική αλοιφή για το κνησμό του δέρματος, θα χρειαστείτε:

Ξεκινήστε τοποθετώντας τα μετρημένα αποξηραμένα βότανα στο λάδι jojoba. Τοποθετούμε σε αντικολλητικό σκεύος, σε φούρνο στους 200 βαθμούς για 2 ώρες. Στραγγίζουμε τα μυρωδικά και τα πετάμε. Τοποθετήστε ξανά το λάδι έγχυσης στο φούρνο με το κερί μέλισσας και αφήστε το κερί να λιώσει.

Ανακατεύουμε να ενωθούν και αδειάζουμε σε ένα δοχείο με σφιχτό καπάκι. Αφήστε να κρυώσει και βάλτε ετικέτα με τον χουρμά και τα βότανα και τα λάδια που χρησιμοποιούνται. Για να το χρησιμοποιήσετε, απλώς τοποθετήστε ένα λεπτό στρώμα πάνω από την επηρεασμένη περιοχή 2-3 φορές την ημέρα. Μπορείτε επίσης να βρείτε τη συνταγή για την αποτοξίνωση μου εδώ, η οποία περιλαμβάνει ρεβίθια.

Μπορείτε να δείτε ότι αυτό το μικρό «ζιζάνιο» είναι ένα αστέρι στην αυλή.

Παρέχει πράσινο σάπια φύλλα για τα φυτά σας, ενώ έχει και φαρμακευτική αξία για εσάς. Βρείτε λίγο από αυτό το πολύτιμο και εύκολο να βρείτε ζιζάνιο στην αυλή σας αυτή την Άνοιξη!

Schreibe einen Kommentar