Γιατί χρειάζεστε το Blue Hyssop * The Homesteading Hippy

1
Γιατί χρειάζεστε το Blue Hyssop * The Homesteading Hippy

Γνωρίστε αυτό το ξεχωριστό βότανο με καθαριστικές και αναπνευστικές ιδιότητες και γιατί το χρειάζεστε στο στήθος σας με φυτικά φάρμακα.  The Homesteading Hippy #homesteadhippy

Μπλε Ύσσωπος (Hyssopus officinalis), προέρχεται από την ελληνική λέξη «azob», την εβραϊκή λέξη «ezob» και αμφότερες σημαίνουν «ιερό βότανο».

Αυτό έχει μακρά βιβλική ιστορία ως πνευματικό καθαριστικό βότανο και χρησιμοποιήθηκε συχνά για τον καθαρισμό του ναού και άλλων τόπων ιερής λατρείας. 1.

Ο ύσσωπος έχει μια γλυκιά, ισχυρή και χαρακτηριστική μυρωδιά

και είναι ένα δημοφιλές είδος στην αρωματοποιία, τα ποτ πουρί, το θυμίαμα, τις ανθοδέσμες, τα μαξιλάρια από βότανα και τους γκέι μύτης. Τα άνθη, τα φύλλα και οι μίσχοι χρησιμοποιούνται τόσο για ιατρική όσο και για μαγειρικές συνταγές. Τα εναέρια μέρη συλλέγονται συχνά για βάμματα ή σιρόπια, για να αρωματίσουν σάλτσες και μέλια και έχουν χρησιμοποιηθεί σε σαλάτες. Μπορούν επίσης να αποξηρανθούν για μεταγενέστερη ιατρική χρήση. [2]

Ο ύσσωπος χρησιμοποιείται για ιατρική χρήση

για να ανακουφίσει το πρήξιμο, τον πόνο, τον αποχρωματισμό των μώλωπες και να βοηθήσει στην επούλωση των πληγών. Έχει επίσης χρησιμοποιηθεί για να βοηθήσει στην ανακούφιση του πόνου και της φλεγμονής της αρθρίτιδας. Έχει ηρεμιστική δράση, η οποία έχει χρησιμοποιηθεί επίσης για την ανακούφιση από την ένταση, το άγχος, την εξάντληση και την κατάθλιψη. Οι προσαρμογόνες του ιδιότητες έχουν επίσης χρησιμοποιηθεί για να προσφέρουν υποστήριξη σε περιόδους στρες. Λέγεται ότι η Γερμανίδα βοτανολόγος Hildegaard του Bingen έγραψε «ο ύσσωπος καθαρίζει τους πνεύμονες και ένα γεύμα με κοτόπουλο μαγειρεμένο σε ύσσωπο και κρασί ήταν η συνιστώμενη θεραπεία για την κατάθλιψη». [3].

Γίνονται επίσης μελέτες για να διαπιστωθεί εάν οι ιδιότητες του ύσσωπου μπορούν να είναι ευεργετικές για τους ασθενείς με HIV. Μέχρι στιγμής, φαίνεται θετικό, καθώς έχει αποδειχθεί ότι έχει αντι-HIV δράση. [5] Οι αντενδείξεις ή τα άτομα που ΔΕΝ πρέπει να το χρησιμοποιούν περιλαμβάνουν:

όσες είναι έγκυες, όσες έχουν επιληψία ή είναι επιρρεπείς σε επιληπτικές κρίσεις ή για εκείνες κάτω των 2 ετών. Αυτό μπορεί επίσης να προκαλέσει μικρές στομαχικές διαταραχές, όπως διάρροια. Εάν συμβεί αυτό, διακόψτε τη χρήση. Εάν τα συμπτώματα συνεχιστούν μετά τη διακοπή, επισκεφθείτε γιατρό.

Η καλλιέργεια ύσσωπου για τον εαυτό σας μπορεί να είναι αρκετά απλή.

Απλώς χρειάζεται μια ξηρή, ηλιόλουστη τοποθεσία και μπορεί να ανεχθεί αρκετά καλά τους περισσότερους τύπους εδάφους. Ο ύσσωπος μπορεί να πολλαπλασιαστεί από σπόρους, μοσχεύματα ή με διαίρεση των ριζών. Σπείρετε απευθείας τους σπόρους σε βάθος 1/4″ μετά τον κίνδυνο παγετού όπως πέρασε. Λεπτό έως 12 ίντσες. Τα σπορόφυτα θα πρέπει να ποτίζονται κάθε λίγες μέρες, αλλά τα ώριμα φυτά χρειάζονται λίγη φροντίδα. Τα φύλλα μπορούν να συλλεχθούν ανά πάσα στιγμή και το φυτό πρέπει να κοπεί αμέσως μετά την ανθοφορία σε 4 ίντσες. Φυλάξτε τα λουλούδια και στεγνώστε για μελλοντική χρήση. [4]

Συνήθεις τρόποι χρήσης του Hyssop είναι

σε βάμμα, τσάι, συμπίεση ή υποκίνηση. Για ένα τσάι, η δόση θα ήταν 1-2 κουταλιές της σούπας ανά 8 ουγκιές. βραστό νερό, βρασμένο για 10 λεπτά. Θα μπορούσατε να το πίνετε 3 φορές την ημέρα. Σε μορφή βάμματος, η δόση θα είναι 1-4 mL ενός βάμματος 1:5. Για να το κάνετε αυτό, θα προσθέσετε 10 γραμμάρια αποξηραμένου βοτάνου ή 25 γραμμάρια φρέσκων λουλουδιών σε 50 ml έμμηνου ρύσης. Αυτό μπορεί να είναι με τη μορφή αλκοόλ (συνήθως βότκας), μηλόξυδου ή γλυκερίνης. Φυλάσσετε σε δροσερό, ξηρό μέρος και ανακινήστε κάθε φορά που το βλέπετε για 2-3 εβδομάδες. Στραγγίστε όλη τη φυτική ύλη και κομποστοποιήστε ή απορρίψτε. Επισημάνετε και χρονολογήστε το βάμμα με τη δόση και φυλάξτε το μακριά από το άμεσο ηλιακό φως. Η χρήση μιας γλυκερίνης θα ονομάζεται γλυκερίτης. Αυτό γίνεται συνήθως για όσους αντιτίθενται στο αλκοόλ ή για παιδιά.

ΒΕΒΑΙΩΣΤΕ ΝΑ ΤΟ ΚΑΡΦΙΞΕΤΕ ΑΥΤΟ ΣΤΟΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΣΑΣ ΠΙΝΑΚΑ ΓΙΑ ΑΡΓΟΤΕΡΑ

Πόροι που χρησιμοποιούνται:

http://ww2.odu.edu/~lmusselm/plant/bible/hyssop.php
https://en.wikipedia.org/wiki/Hyssopus_officinalis
http://www.thefreedictionary.com/hyssop
http://www.merriam-webster.com/dictionary/hyssop
http://biblehub.com/greek/5301.htm
1.Π.χ. 12:22, Λευ 14:4,6,49,51-52, Αριθμός 19:6,18, Α‘ Βασιλέων 4:33, Ψαλμός 51:7, Ιωάννης 19:29, Εβρ 9:19
2. ΧΑΝΕ
3. Castleman, Michael «The Healing Herbs» 1995
4. Hoffman, David «The Herbal Handbook» 1988
5. ύσσωπος κατά του HIV http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/1708226

Schreibe einen Kommentar