Αυτή την εβδομάδα στον κήπο: Πηγαίνω να σπείρω ένα λιβάδι

0
Αυτή την εβδομάδα στον κήπο: Πηγαίνω να σπείρω ένα λιβάδι

λιβάδι

Αυτό είναι το μικρό μου λιβάδι στην κορυφή των βεράντες. Δεν φαίνεται πολύ εμπνευσμένο αυτή τη στιγμή – υπάρχουν μερικοί κρόκοι και υάκινθοι και μερικοί παλιοί νάρκισσοι χρυσής κληρονομιάς στο δρόμο, αλλά μόλις άρχισα να αυξάνω το πηλίκο των βολβών, οπότε μένουν μερικά χρόνια ακόμα μέχρι να ολοκληρωθεί φύλλο ανοιξιάτικου χρώματος έχω στο κεφάλι μου.

Το σεντόνι του καλοκαιρινού χρώματος που θα γίνει είναι πολύ πρόσφατη ανάμνηση όμως: έτσι ήταν πέρυσι:

λιβάδι_2013

Και από την άλλη κατεύθυνση απέναντι στη λωρίδα…

λιβάδι_2013β

Σπέρνω το ίδιο μείγμα – Μικρή ετήσια μίξη Pictorial Meadows – και έδωσα φιλοδωρήματα σε μερικά πακέτα παπαρούνες πασχαλίτσας που πήρα δωρεάν στα περιοδικά, μόνο για διασκέδαση.

Η σπορά του δεύτερου έτους δεν είναι τόσο απλή όσο η πρώτη χρονιά, όταν επρόκειτο για σπορά μετάδοσης σε ένα κομμάτι παρθένου εδάφους. Τώρα έχω βολβούς να αποφύγω, λίγα αγριόχορτα και μερικά αυτοσπορά από το περσινό λιβάδι που δεν θέλω να ενοχλήσω.

Ξεκίνησα λοιπόν ξεριζώνοντας με το χέρι τις πικραλίδες, τα μπαλάκια και τα έρποντα σπορόφυτα νεραγκούλας. Μετά χώρισα την περιοχή στα τέσσερα.

Ζύγισα τους σπόρους μου και τους χώρισα σε τέσσερα επίσης: μπορείτε επίσης να τους αναμίξετε με ασημένια άμμο, που σημαίνει ότι είναι λίγο πιο εύκολοι στο χειρισμό και μπορείτε να δείτε πού έχετε σπείρει. Έβαλα κάθε παρτίδα σπόρων σε ένα φλιτζάνι τσαγιού, μετά βγήκα έξω και ασχολήθηκα με ένα τέταρτο τη φορά.

Η τσουγκράνα μου με το μικρό κεφάλι ήταν τέλεια για να βάζω τσουγκράνα ανάμεσα σε άλλα πράγματα, γι‘ αυτό σηκώθηκα πολύ προσεκτικά το φυτικό χώμα για να το χαλαρώσω και μετά έσπειρα όσο πιο ομοιόμορφα μπορούσα. Άλλη μια ελαφριά τσουγκράνα για να τα αναμίξετε με το ανώτερο επίπεδο του χώματος και τελειώσατε.

Επαναλάβετε για τα άλλα τρία τέταρτα: ο χρόνος είναι επίσης καθοριστικός. Έχω αναβάλει τη σπορά για μια εβδομάδα τώρα, καθώς ο καιρός ήταν τόσο ξηρός. Χθες, ωστόσο, έβρεξε, υγράνοντας όμορφα το χώμα, και προβλέπεται να βρέξει ξανά αργότερα σήμερα και αύριο, τότε θα έχουμε μπόρα αλλά όχι πολύ κρύο την επόμενη εβδομάδα. Ιδανικό για τη βλάστηση των σπόρων. Ανυπομονώ να τραβήξω τις φωτογραφίες αυτό το καλοκαίρι: Έχω ακόμα περαστικούς που μου λένε πόσο υπέροχο ήταν το λιβάδι μου πέρυσι, και το φετινό θα είναι ακόμα καλύτερο.

Schreibe einen Kommentar