Απογοητευμένος, Καμένος και Εφησυχασμένος για ελπίδα, Εκπλήρωση και Έμπνευση

3
Απογοητευμένος, Καμένος και Εφησυχασμένος για ελπίδα, Εκπλήρωση και Έμπνευση

Έσπασα έναν από τους δικούς μου κανόνες – αυτόν που δεν πρέπει να παραβιαστεί.

Δεν μπορώ να σας πω ακριβώς πότε συνέβη. Για να είμαι ειλικρινής, μάλλον δεν ήταν όλα σε μια «στιγμή», αλλά μια σειρά από στιγμές που με οδήγησαν σιγά σιγά εκτός τροχιάς.

Επειδή συνέβη τόσο αργά, δεν συνειδητοποίησα πραγματικά τι συνέβαινε μέχρι που βρέθηκα όλο και πιο αποθαρρυμένος, καμένος και εφησυχασμένος. Μετά χτύπησε η κρίση άγχους, και ήξερα με βεβαιότητα ότι είχα περιπλανηθεί πολύ πέρα ​​από τη γραμμή της ειρήνης που υπερασπιζόμουν τόσο έντονα.

Ακόμα και τότε, ήμουν τόσο χοντρός στο μυαλό μου, που δεν μπορούσα να δω τη διέξοδο. Ο Θεός φαινόταν απόμακρος και η προσευχή σχεδόν αδύνατη. Ζήτησα προσευχές και υποστήριξη από τον στενό κύκλο φίλων και της οικογένειάς μου. Μετά αναζήτησα τον προπονητή μου, γιατί ήξερα ότι ήμουν πάρα πολύ μέσα σε όλα αυτά που ένιωθα για να δω καθαρά τι συνέβαινε.

Αυτό που μου ήταν αδύνατο να δω, κατέληξε να της είναι εντελώς ξεκάθαρο μόλις αρχίσαμε να μιλάμε και μοιράστηκα αυτά που περνούσα. Για να το θέσω εν συντομία, ενεργούσα έξω από τις αξίες μου.

Ας σταματήσουμε εκεί για λίγο. Βρίσκεστε σε ένα μέρος αυτή τη στιγμή όπου νιώθετε επίσης απογοητευμένοι, εξαντλημένοι και εφησυχασμένοι – καταβεβλημένοι με όλα όσα πρέπει να γίνουν, αλλά χωρίς το κίνητρο που χρειάζεστε για να τα καταφέρετε πραγματικά ή με χαρούμενο πνεύμα;

Σηκώνεστε κάθε πρωί με φόβο την ημέρα πριν καν αρχίσει;

Ξάπλωσες εκεί στο κρεβάτι, ήδη εξαντλημένος και πονεμένος;

Τότε μπορεί απλώς να έχετε βρει τον εαυτό σας να ενεργεί και εκτός των αξιών σας.

Πριν περάσουμε στο ποιες μπορεί να είναι οι αξίες σας, ας μιλήσουμε για αυτό στο οποίο εστιάζετε και δίνετε προτεραιότητα τον τελευταίο καιρό; Τώρα, αυτό μπορεί να σας βοηθήσει μόνο εάν είστε απόλυτα ειλικρινείς με τον εαυτό σας.

Ποια ήταν η μεγαλύτερη προτεραιότητά σας τον τελευταίο καιρό; Τι ήρθε μετά από αυτό; Τι θα λέγατε μετά από αυτό;

Συνεχίστε έως ότου σας τελειώσουν τα πράγματα που είχατε θέσει ως προτεραιότητες περισσότερο ή λιγότερο – είχα περίπου 6. Θυμηθείτε ότι αναφέρετε αυτά τα πράγματα με τη σειρά του πόσο πραγματικά τα έχετε δώσει προτεραιότητα, όχι με τη σειρά ότι πιστεύετε ότι πρέπει να έχουν προτεραιότητα.

Δείτε τη λίστα σας. Συμπεριλάβατε τον εαυτό σας εκεί; Χωρίσατε τον σύζυγό σας από τα παιδιά σας; Συμπεριλάβατε τα χόμπι ή την επιχείρησή σας; Πού πέφτει ο Θεός;

Τώρα ήρθε η ώρα να φτιάξουμε μια ξεχωριστή λίστα. Χρησιμοποιώντας αυτές τις ίδιες προτεραιότητες, απαριθμήστε τις με τη σειρά που ΘΕΛΕΤΕ να τις ιεραρχήσετε. Εδώ θα μπορούσατε να συνδυάσετε τη σύζυγο και τα παιδιά σας ως «οικογένεια», εάν αυτό σας διευκολύνει ή έχει περισσότερο νόημα.

Παρατηρείτε διαφορές μεταξύ των δύο λιστών;

Παρατηρείτε ότι λαχταράτε περισσότερο χρόνο για να εστιάσετε σε κάτι στην πρώτη σας λίστα; Είναι αυτό κάτι κοντά στην κορυφή της δεύτερης λίστας σας;

Πώς μπορείτε να βεβαιωθείτε ότι κάνετε τις προτεραιότητές σας να ταξινομηθούν σωστά; Τι φοβάστε ότι θα συμβεί αν αλλάξετε τις ενέργειές σας από το να είναι σύμφωνες με την πρώτη λίστα σε να είναι σύμφωνες με τη δεύτερη λίστα;

Αφού πέρασα αυτή τη διαδικασία με τον δικό μου προπονητή, συνειδητοποίησα ότι δεν ενεργούσα με τη σειρά των προτεραιοτήτων που είχα θέσει στη δεύτερη λίστα μου. Ενώ έψαχνα για τρόπους να αφιερώσω περισσότερο χρόνο για τον Θεό και για τον εαυτό μου, αυτές οι κορυφαίες προτεραιότητες κατέληξαν πολύ στο κάτω μέρος της πρώτης λίστας στην πραγματικότητα.

Στη θέση τους είχα βάλει την επιχείρησή μου. Φοβόμουν τι μπορεί να συμβεί αν δεν του έδινα την πρώτη προτεραιότητα.

Τι βρίσκεται στην κορυφή της πρώτης σας λίστας; Είναι σύμφωνο με αυτό που έχετε στην κορυφή της δεύτερης λίστας σας;

Σήμερα θέλω να σκεφτείτε μερικούς τρόπους με τους οποίους μπορείτε να δώσετε μεγαλύτερη προτεραιότητα σε εκείνα τα πράγματα που βρίσκονται στη δεύτερη λίστα σας. Πώς μπορεί να σας βοηθήσει να παραμείνετε πάνω σε ΟΛΕΣ τις προτεραιότητές σας πιο αποτελεσματικά;

Όσο για τον εαυτό μου, έχω ήδη δει διαφορά στη στάση μου. Αισθάνομαι πιο αισιόδοξος, γεμάτος και με έμπνευση για να αναλάβω τη σωστή δράση καθώς δεσμεύομαι να βάζω τα πρώτα πράγματα πρώτα.


Schreibe einen Kommentar