Ανακαλύψτε τον σκοπό σας στη ζωή και απολαύστε τα μικρά πράγματα, χωρίς να μαντέψετε τον εαυτό σας

2
Ανακαλύψτε τον σκοπό σας στη ζωή και απολαύστε τα μικρά πράγματα, χωρίς να μαντέψετε τον εαυτό σας

Για πολλά χρόνια αφότου έγινα μαμά, ένιωθα τόσο μπερδεμένη σχετικά με τον σκοπό της ζωής μου.

Μου άρεσε να είμαι μαμά για τα παιδιά μου, αλλά ένιωθα ένοχη γιατί ήθελα να κάνω και κάτι παραπάνω. Νόμιζα ότι ήμουν κακή μαμά και ενεργούσα με έναν μη χριστιανικό τρόπο σε αυτή την επιθυμία.

Το μεγαλύτερο μέρος της ζωής μου το πέρασα κυνηγώντας το όνειρο να υπηρετήσω τους άλλους ως νοσοκόμα και μέσα από διάφορες ευκαιρίες αποστολής και εθελοντισμού. Εδώ ήμουν στη μέση της μεγαλύτερης αποστολής που μπορούσα να σκεφτώ, να μεγαλώσω τα παιδιά μου, να αναζητήσω διέξοδο. Ή τουλάχιστον αυτό νόμιζα.

Αυτή η σκέψη μπήκε σε κάθε πτυχή της ζωής μου και με έκανε να νιώθω ανασφαλής στις αποφάσεις που έπαιρνα για την οικογένειά μου. Με άφησε σε σύγχυση ως προς το σε τι να επικεντρωθώ κάθε μέρα και πώς να καλύψω καλύτερα τις ανάγκες της οικογένειάς μου. Επηρέασε ακόμη και την ικανότητά μου να κάνω φίλους, και ειλικρινά εξακολουθεί να είναι ένας τομέας στον οποίο εργάζομαι για τη θεραπεία.

Θα κατηγορούσα μεγάλο μέρος της αδυναμίας μου να αποφασίσω, στις προσωπικές μας συνθήκες της ζωής

….έλλειψη χρημάτων, το να μην γνωρίζουμε πού θα ζούμε μόνιμα, να μην έχουμε γη, να μην είμαι κοντά στην οικογένειά μου, κλπ. Ήμουν τόσο συγκεντρωμένος σε αυτά τα πράγματα που με κοιτούσαν κατάματα, που ξέχασα να κάνω πίσω και σκεφτείτε τη μεγαλύτερη εικόνα. Έχασα τόσο πολύ χρόνο ανησυχώντας αντί να αναζητήσω τη χαρά που με περιέβαλλε. Ξέχασα να σκεφτώ ότι, όπως ένα παιδί περνά από φάσεις στην ανάπτυξή του, έτσι και αυτές ήταν φάσεις στη δική μας ζωή και ναι, στην πνευματική μας ανάπτυξη.

Μετά από πολλά χρόνια, και με τη χάρη του Θεού, άρχισα να βλέπω αυτή την αλήθεια.

Ενώ θα είναι για πάντα ένα έργο σε εξέλιξη, έμαθα πώς να βγαίνω έξω από την άμεση στιγμή για να σκεφτώ πώς έπαιξε στο μεγαλύτερο σχέδιο του Θεού και άρχισα να έχω μια καλύτερη εικόνα του σκοπού μου μέσα σε αυτό το σχέδιο.

Στο Κατά Ματθαίον 25, διαβάζουμε για την παραβολή των ταλάντων. Συνειδητοποίησα ότι συμπεριφερόμουν πολύ σαν τον υπηρέτη που έθαψε το ταλέντο του από φόβο για το τι μπορεί να του συμβεί. Ο Θεός είναι καλός και ελεήμων, και μου το έδειξε πριν θαφτεί πολύ βαθιά.

Σε αυτή τη συνειδητοποίηση, αντί να δω τις επιθυμίες που είχα για τη ζωή μου και την οικογένειά μου ως αμαρτωλές, άρχισα να τις βλέπω για το δώρο που είναι. ….και τα έδωσα πίσω στον Θεό με ταπεινή εμπιστοσύνη. Συνειδητοποίησα ότι το ένα μικρό μου ταλέντο δεν θα ενδιέφερε πολύ από μόνο του, αλλά με τη χάρη και το έλεος του Θεού θα επέστρεφε εκατονταπλάσια. Θέλει να χρησιμοποιήσει τα δώρα που μου έχει δώσει για τη δόξα Του!

Η πλήρης πίστη σε αυτήν την αλήθεια με βοήθησε να πάρω σίγουρες αποφάσεις για την οικογένειά μου με βάση τις οικογενειακές μας αξίες και την εμπιστοσύνη σε αυτό το σχέδιο στο οποίο ο Θεός έχει και μας ζήτησε να γίνουμε μέρος.

Βρίσκεστε επίσης να ανησυχείτε συνεχώς για όλα τα μικρά πράγματα που πάνε στραβά στην καθημερινή σας ζωή;

Πώς θα σας φαινόταν αν κάνατε πίσω για να σκεφτείτε τη μεγαλύτερη εικόνα;


Schreibe einen Kommentar