Έμαθα τι σημαίνει μητρότητα!

1
Έμαθα τι σημαίνει μητρότητα!

από το Texas Homesteader ~

Έχω μάθει μερικά σημαντικά μαθήματα για τη μητρότητα. Έχω μάθει ότι είναι πολύ περισσότερα από το να είσαι η γυναίκα που γεννάει ένα παιδί. Πολύ περισσότερο!

Δεν ήταν όλες οι μητέρες παρούσες στη γέννηση του παιδιού τους. Υπάρχουν μερικές καταπληκτικές μαμάδες εκεί έξω – είτε βιολογικές μαμάδες που ήταν εκεί από την πρώτη μέρα μέχρι μαμάδες που ήρθαν στη ζωή του παιδιού τους αργότερα.

Υπάρχουν θετές μαμάδες, γιαγιάδες που μεγαλώνουν τα εγγόνια τους και τόσα άλλα.

Τι έχω μάθει για το να είμαι μαμά.  Δεν χρειάζεται να γεννήσεις αυτό το παιδί για να γίνεις μητέρα του.  #TexasHomesteader

Μαμά, το πρότυπο μου

Έχω μια καταπληκτική μητέρα της οποίας η σοφία και η καθοδήγηση μου έδωσαν τα εργαλεία για να γίνω και εγώ μια στοργική μαμά.

Ήταν εξαιρετικά στοργική και μητρική, αλλά σταθερή στις προσδοκίες της για κάθε παιδί της. Έπρεπε να σεβόμαστε ο ένας τον άλλον και να σεβόμαστε πάντα τους γονείς μας. Η ειλικρίνεια και η ακεραιότητα ήταν σημαντικά μέρη του χαρακτήρα μας που γαλουχήθηκαν σε όλη την παιδική μας ηλικία.

Μας δίδαξε την αγάπη του Θεού, τη σημασία της οικογένειας και την ικανότητα να βλέπουμε τις καταστάσεις από την οπτική γωνία του άλλου.

Εγώ ως νέα μαμά

Όταν γεννήθηκαν τα παιδιά μου, είχα μπει με χαρά στο ρόλο της μαμάς, λατρεύοντας τα παιδιά μου και προσφέροντάς τους ό,τι καλύτερο είχα σε όλα τα πράγματα.

Υπήρχαν πολλές θυσίες που έγιναν ευτυχώς για αυτούς. Μαθήματα χορού και αθλητικές ομάδες για να τους διδάξουν τη δημιουργία ομάδας. Οδηγίες για τις δουλειές και τη συμπεριφορά στο σπίτι για να τους διδάξει την ισορροπία και την οικογένεια.

Το όφελός τους ήταν ο αποφασιστικός παράγοντας σε κάθε μια από τις ενέργειές μου. Αρκετές χιλιάδες αποφάσεις λήφθηκαν έχοντας κατά νου το όφελός τους.

Μερικές από αυτές τις ενέργειες δεν ήταν δημοφιλείς στα παιδιά. Ήξερα ότι ήθελα να γίνω φίλη τους, αλλά το να είμαι η μητέρα τους ήταν πρώτη.

Έτσι, αν μια απόφαση αφορούσε τις δύο σχέσεις της μητέρας ή του φίλου, επέλεγα πάντα τη «μητρική» πλευρά μιας απόφασης.

Μερικές φορές αυτό σήμαινε ότι δεν τους επέτρεπαν να μείνουν έξω μέχρι αργά, ακόμη κι αν «όλοι οι φίλοι τους ήταν» – ή να παραιτηθούν από μια διασκεδαστική προγραμματισμένη εκδήλωση επειδή ήταν γειωμένοι για τις ενέργειές τους εκ των προτέρων.

Δούλεψα σκληρά για να διδάξω στα παιδιά ότι υπήρχαν επιπτώσεις για τις πράξεις τους – άλλοτε καλές και μερικές φορές όχι τόσο καλές. Η απόφαση ήταν στο χέρι τους να αποφασίσουν το αποτέλεσμα.

Μερικές από αυτές τις αποφάσεις ήταν δύσκολες για μένα προσωπικά. Πράγματα όπως πώς να αντιμετωπίσετε έναν νταή ή έναν απαιτητικό δάσκαλο. Και να υποστούν τις συνέπειες τυχόν κακών αποφάσεων που μπορεί να πάρουν.

Ήξερα ότι δεν έπρεπε απλώς να βάλω μπρος και να κάνω τις δυσκολίες να φύγουν, όσο το δυνατό μητρικό μου ένστικτο ούρλιαζε να το κάνω. Αλλά ήξερα επίσης ότι η εξαφάνιση ενός προβλήματος χωρίς προσπάθεια από μέρους τους δεν θα ήταν προς το συμφέρον τους. Δεν θα αναπτύξει τις ικανότητές τους να αντιμετωπίζουν δυσκολίες.

Έπρεπε να είμαι εκεί για να παρέμβω αν χρειαζόταν, αλλά παρόλα αυτά να τους δώσω χώρο και τα εργαλεία που θα χρειάζονταν για να αντιμετωπίσουν κάθε είδους προσωπικότητες, τόσο τώρα όσο και στο μέλλον. Θα χρειάζονταν αυτή τη γνώση και την ικανότητα όταν είχαν μεγαλώσει και είχαν να κάνουν με ένα απαιτητικό αφεντικό ή δύσκολους συναδέλφους.

Στόχος μου ήταν να μεγαλώσω τα παιδιά ώστε να είναι χαρούμενα, υγιή, υπεύθυνα, συμπονετικά και ικανά ενήλικες. Να ξέρουν ότι τους αγαπούν, τους αγαπούν και τους εκτιμούν. Και ήθελα να τους δώσω τα εργαλεία που θα χρειάζονταν για την ενηλικίωση.

Η μητρότητα δεν είναι πάντα βιολογική

Αλλά πριν από περισσότερα από 20 χρόνια έλαβα ένα άλλο σημαντικό μάθημα για τη μητρότητα. Εκτός από τα βιολογικά μου παιδιά, ο γάμος μου με τον RancherMan – η αγάπη της ζωής μου – μου έδωσε δύο ακόμα υπέροχες κόρες να αγαπήσω!

Έτσι έμαθα γρήγορα ότι δεν τα γέννησαν όλες οι μαμάδες που αγαπούν τα παιδιά τους.

Ήξερα ότι αυτά τα δύο κορίτσια είχαν τη δική τους βιολογική μητέρα να τα αγαπά και να τα λατρεύει. Η αγάπη μου για εκείνα τα δύο γλυκά κορίτσια δεν μείωσε καθόλου τη σημασία της αγάπης της. Ήταν ΕΠΙΠΛΕΟΝ στον έρωτά της.

Έχω μάθει μερικά εκπληκτικά μαθήματα για το να είμαι μητέρα.  Η οικογένειά μας είναι μικτή, αλλά αυτό σημαίνει απλώς ότι υπάρχει περισσότερη αγάπη για να πάει γύρω!  #TexasHomesteader

Το σημαντικό μάθημα εδώ είναι το εξής: Η μητρική μου αγάπη για τα παιδιά δεν συναγωνίστηκε ούτε μείωσε την αγάπη της βιολογικής μαμάς τους, αλλά την αύξησε!

Ποιος δεν ωφελεί ακόμα περισσότερους να τους αγαπήσει όπως μόνο μια μάνα;;!!

Ο RancherMan και εγώ ποτέ δεν θεωρήσαμε ούτε αναφερθήκαμε σε κανένα από τα παιδιά ως δικά μου ή δικά του, αλλά ολόψυχα ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ.

Συνδυάσαμε τις δύο οικογένειές μας σε ένα σπίτι, μια αγάπη, μια οικογένεια.

Η μαμά συνεχίζει να διδάσκει

Όσο σημαντικά ήταν τα σημαντικά μαθήματα της μαμάς στα νιάτα μου, με διδάσκει ακόμα και σήμερα.

Βλέπετε, μια μητέρα δεν χρειάζεται μόνο όταν είμαστε παιδιά. Κάποιος που θα κάνει ένα μπουμπουκ, βεβαιωθείτε ότι τρέφουμε σωστά ή ότι ορίζει οδηγίες.

Η μαμά μου χρειαζόταν σε όλη μου τη ζωή. Και συνεχίζει να με καθοδηγεί και να με διδάσκει να γίνω καλύτερος άνθρωπος. Πιο στοργικός, στοργικός, αποδεκτός και σοφός όσο περνούν τα χρόνια.

Έτσι προς *ΟΛΑ* οι μαμάδες εκεί έξω είτε βιολογική, υιοθετημένη ή μικτή αγάπη:

Χαρούμενη γιορτή της μητέρας!!

~ TxH ~

Ιδέες για δώρα για τη γιορτή της μητέρας για την οικολογική μαμά

Δεν είναι πάντα βιολογικό: Τι έχω μάθει για τη μητρότητα

Τετάρτη χωρίς λόγια: Η καρδιά της μητέρας

Έλα και κάτσε ένα ξόρκι! Ελάτε να κάνουμε παρέα στο δικό μας Σελίδα Facebook. Είναι σαν να κάθεσαι σε μια μπροστινή βεράντα με ένα ποτήρι παγωμένο τσάι – πολλοί καλοί άνθρωποι μοιράζονται! Μπορείτε επίσης να ακολουθήσετε Pinterest, Κελάδημα ή Ινσταγκραμ.

Αν θέλετε να λαμβάνετε ένα email κάθε φορά που δημοσιεύεται μια νέα ανάρτηση ιστολογίου, είναι ΕΥΚΟΛΟ
Εγγραφείτε στο blog μας!

Schreibe einen Kommentar